Skip to content

Interviu in FocusIT

by admin on octombrie 9th, 2009

Membrii echipei FocusIT, un site care şi-a propus să scrie pentru a promova produsele, proiectele si companiile româneşti m-au invitat în urmă cu câteva zile să le răspund la un set de întrebări legate de outsourcing vs dezvoltarea de produse proprii în firmele româneşti de software. A rezultat acest text.

Ideea de a mă intervieva le-a venit după ce au citit comentariul meu “supărat” la adresa firmelor care, deşi pleacă în afaceri având în vedere dezvoltarea unui produs propriu, sfârşesc prin a deveni preocupate exclusiv de outsourcing. Comentariul venea la acest post despre “Creştere liniară vs. creştere exponenţială”, scris pe blogul personal de către Radu Georgescu.

Din păcate, nici în interviu nici în comentariul mai sus pomenit nu am putut face mai mult decât să identific probleme cu care se confruntă firmele mici din domeniul dezvoltării de aplicaţii software şi să propun câteva modalităţi prin care ar putea fi încurajată dezvoltarea de produse proprii.

Spuneam despre:

  • dezvoltarea unor atitudini real-antreprenoriale, bazate pe asumarea de riscuri
  • creşterea competenţelor în domeniul dezvoltării de produse inovative
  • facilitarea accesului la early-stage financing, eventual prin încurajarea fiscală a celor care investesc ca business angels

Lucruri pe care trebuie să le facă în ordine familia, universitatea, statul. Voi încerca să dezvolt în trei posturi viitoare aceste teme.

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS